Blog

Just Blog

Hier vind je verslagen en foto's van recente evenementen en activiteiten van JUST RUN.

Vakantiefoto's 2023

In de Nieuwsbrief van 27 augustus 2023 stond een oproep om vakantiefoto's in je Just Run hardloop-T-shirt op te sturen naar webredactie@justrun.nl.

Hierbij een aantal van de foto's die we hebben gekregen.

Paul stond in de wolken op Monte Pu’ bij Castiglione Chiavarese (Italiaanse Rivièra). Dat geloven we op zijn woord, al kun je de omgeving niet zo goed herkennen ;-)

Petrus heeft het wat verder gezocht en zoals velen weten heeft hij samen met Jenny een flink stuk van de Pacific Crest Trail gelopen. Dat leverde een aantal schitterende foto's op!

Astrid was ook al op een exotische plek; ze stuurde een mooi voorbeeld van een foto waarbij je meteen ziet waar het is.

Paul heeft nog een keer een foto aangeboden, die overduidelijk niét in het Beatrixpark is genomen: het Just Run shirt voor Kensington Palace in Londen.

Jan en Monique genoten nog even van mooi weer op Bonaire. Is Rum Runners een suggestie voor een nieuwe activiteit binnen Just Run?

Fons zocht het hogerop: bij de Schesaplana Hütte (1908 m) in de Zwitserse Alpen tijdens een huttentocht over de Rätikon Höhenweg.

Marjan en Dirk trokken de Just Run shirts aan voor de Müllerthal-trail in oktober.


Just Wine till the finishline, 4 september 2022

Op zondag 4 september kwamen zo'n 40 lopers meedoen met de 2e Just Wine till the finishline!

Na een aperitief met hapje werd gestart, onderweg waren er nog 3 stops met wijn en hapjes en bij de finish de “naborrel”.

Het was echt een feestje met vrij warm weer maar veel gezelligheid!

Een impressie van dit evenement zie je hieronder. Er zijn veel meer foto's gemaakt, die kun je bekijken in het album https://photos.app.goo.gl/mK5gUsiPddymzaxq9.



Loop-zwemtraining, 19 juli 2022

Dinsdag was een gewone intervaltraining niet verantwoord door het tropische weer. Daarom heeft Just Run een loop-zwemtraining georganiseerd bij het Zilverstrand. Na ontvangst van de ongeveer 30 deelnemers door Paul, Janneke en Leonie werd in 2 groepen kort ingelopen naar de startplek. Daar was drinkwater beschikbaar en konden spullen worden bewaard.


We liepen korte rondjes, waarbij we een flink stuk door het water van het Gooimeer moesten waden. De meesten gingen al gauw verder en zwommen een stukje of doken met hun hoofd onder water. De ¨gewone" badgasten keken met verbazing naar die actievelingen die in loopkleding en met schoenen aan het water in holden! Terug bij het startpunt had Leonie workout-opdrachten klaargelegd. Na het verfrissende water waren die goed te doen. al had niet iedereen de benodigde coördinatie..


Na een aantal rondjes was iedereen wel voldaan en liep iedereen als groep terug naar de parkeerplaats.

Zo hebben we deze superwarme dag toch nog met verkoeling afgesloten!


Marathon in 3 dagen,  2022

Wat was het weer een fantastisch hardloopweekend!

De marathon in 3 dagen is een jaarlijks spectaculair evenement van Just Run. Er worden op vrijdagavond, zaterdagochtend en zondagochtend 3 mooie routes uitgezet die in totaal een hele marathon vormen. Dit jaar was de eer aan Arthur die absoluut z'n best heeft gedaan om ons de mooiste plekjes van Almere te laten zien. Je kan je inschrijven voor 1,2 of alle 3 de afstanden. Nienke en ik gaan voor alle afstanden.

Vrijdagavond staan 43 deelnemers met een startbewijs opgespeld te trappelen om te mogen starten. Ik loop samen met Simon en Nienke en het tempo is hoog. We willen een mooie tijd neerzetten, maar houden wel in gedachten dat we morgenochtend ook nog fris moeten zijn. Het rondje langs de sportvelden, de Vaart en door het Bos der Onverzettelijken weer terug Waterwijk in. Het is warm en wat benauwd, maar dat zijn we snel vergeten als we, nadat we de finish na 7,75 km over zijn, worden getrakteerd op een heerlijke pasta party. Op het terrein bij de finish zitten we allemaal gezellig op een rijtje te smullen van de heerlijke versgemaakte pasta. Krachtvoer waardoor we morgen weer sterk aan de start verschijnen.


Na een (te) korte hersteltijd staan er 41 deelnemers weer fris en fruitig aan de start. Vandaag loop ik naast Simon, Nienke en Andre. Al heel snel sluit ook Marjolijn zich aan bij ons groepje. Ook nu gaat het tempo aan. M'n horloge is dwars en bedenkt dat een update nu, tijdens de 4de en 5de kilometer wel handig is. Ik ben er niet zo blij mee. We benutten de waterpost halverwege de route in Pampushout. Vandaag lopen we door veel natuur, langs de Noorderplassen en door Pampushout om vervolgens via Muziekwijk en Kruidenwijk na 13,85 km te finishen bij het Huis van Waterwijk. Bij de finish wacht een koel drankje en een lekker gebakje op ons. Daarna is het terug naar huis en vooral zo weinig mogelijk doen.


Zondagochtend 9.30 uur is de start van de derde en langste afstand van 20,6 km. Netjes op tijd stap ik uit de auto en terwijl ik in m'n horloge alvast de route aan wil zetten zie ik dat m'n pols leeg is. Sjips, die ligt nog aan de oplader. Dus snel terug, een berichtje voor Nienke inspreken, thuis m'n horloge van de oplader sleuren en terug racen naar het clubhuis. Zo'n 10 minuten na de groep kan ik dan ook vertrekken, samen met Nienke die zo lief was om te wachten en Enno als achter fietser, fotograaf, trainer en tipgever.

Nienke en ik hadden weer heel wat te kletsen tijdens deze prachtige tocht. Weer een ander deel van Almere mogen ontdekken. We houden de vaart erin, maar toch duurt het nog ongeveer 13 kilometer voor we de laatste lopers in het zicht krijgen. Het is een prachtige loopdag met perfect loopweer. Echt een stuk minder benauwd dan de afgelopen 2 dagen. Na zo'n 18 kilometer was de koek op. Even wandelen en een dextro erin. En dan balen dat ik m'n gelletje niet eerder had genomen. Ik dacht dat het nu geen zin meer zou hebben, maar Enno zei dat ik er echt nog baat bij kon hebben. Dus gel erin, weer helemaal op adem en bijgekomen en ja hoor. Het werkte, de laatste kilometers kon ik weer goed hardlopen. Voor de vorm sprinten Nienke en ik zelfs lachend de finish over. Na wat drinken en bijkletsen met de andere lopers maken we de halve marathon ook nog "even" vol. Dan zit het er echt op, in 3 dagen een marathon gelopen. Wat een fantastisch evenement. Volgend jaar gewoon weer en daar heb ik nu alweer zin in!


Inge van Willigenburg


Hieronder een impressie in foto's, met dank aan Jurgen Corts, C’est la Vie Photographie



Dauwtrappen Hemelvaart 2022

Zo’n 20 Just Runners verzamelden zich op Hemelvaartsochtend bij Poortdok voor een dauwtrap-training. Super stoer dat zo veel lopers zo vroeg hun bed waren uitgekomen! Want de training begon bij zonsopkomst, exact om half 6. Eerst hebben we met z’n allen op het strand de zonnegroet gebracht. Daarna vertrokken de AB- en CD-groep onder leiding van Paul en Marjolijn voor een rondje langs en door het Kromslootpark. Het was genieten van de stralen van de opkomende zon die zo nu en dan door de wolken schenen. En van de rust, al zullen de schapen en de paar vroege vogelaars waar we langsliepen daar wellicht wat anders over gedacht hebben 😉.

Na afloop werden alle lopers getrakteerd op een ontbijtje op het strand bij Poortdok. Een mooi begin van deze Hemelvaartsdag. Ik zeg: een traditie is geboren!

Paul


Hieronder een impressie in foto's:


Share by: